Gratis forundersøgelse med henblik på implantater eller proteser

Navn

Tlf.:

E-mail

Besked

Invalid Input

Find os

Find os

Forum Tandlæge & Implantatcenter
H.C. Ørsteds Vej 50C • 1879 • Frederiksberg C
Tlf.: 38 34 42 22 • e-mail: mail@forumtand.dk

Vi tilbyder gratis parkering i gården. Metroen og busserne 67, 68, 80N, 82N, 2A og 3A kører lige til døren.

Tandimplantater og livskvalitet

Tandimplantat

Tandimplantater - Livskvalitet kan starte og slutte i munden

Dårlige tænder er noget vi ikke gerne taler om. Det er lidt af et tabu. Alt for mange ved derfor ikke, at mistede tænder i dag kan erstattes med andet end den løse protese. Nye løsninger kan være med til at forbedre livskvaliteten betydeligt.

Pinligt, generende og upraktisk

"Vejen til en mands hjerte går gennem munden", siger et gammelt mundheld. Men omvendt ser man, at livskvaliteten ofte forsvinder ud gennem munden på alt for mange mennesker, når de kommer op i årene. Løsningen på tabte tænder var en gang løse proteser, men de er generende, mange synes de er pinlige – og de er slet ikke praktiske.


Tilstanden i en mund afhænger i høj grad af, om man er så heldig at være født, efter at skoletandplejen blev oprettet. Det skete for 35 år siden, så der er faktisk rigtigt mange danskere, hvis tænder ikke fik et årligt eftersyn fra starten. "Det kan man se i dag," fortæller tandlæge Peter Gade. "Her har vi udover en almindelig tandlægeklinik skabt et specialcenter med særlig fokus på ældre menneskers tandproblemer. Faktum er, at flere og flere danskere har alle deres tænder i behold, når den tredje alder sætter ind. Det er jo en rigtig god udvikling, men man skal huske på, at tænderne kræver endnu mere pleje, når man kommer op i årene, hvis man ønsker at bevare et godt bid resten af livet. Og hvem vil ikke det?"

Pas på din mund, du gamle!

Vi ved jo alle – ak! – at skavankerne ikke bliver færre med årene, og faktisk påvirker mange af alderstegnene også tænderne. Peter Gade fortæller: ”Det er meget almindeligt, at tandkødet begynder at trække sig tilbage. Det betyder, at rodoverfladerne blottes – og de er ikke beskyttet af den stærke tandemalje. Derfor er der større risiko for at få huller der. Det kaldes rodcaries, og det ser vi ofte hos ældre patienter. Tørhed i munden er et andet problem, som mange ældre døjer med. Spyttet er også med til at beskytte mod caries og parodontose, så derfor er det en god idé at bruge sukkerfrit tyggegummi eller pastiller, som fremmer spytproduktionen.” Peter fortæller også, at hjerte-kar-sygdomme, sukkersyge og endda kræft kan påvirke sundheden i munden.

Hyppige tandlægebesøg er derfor af flere grunde en god idé, når man er kommet op i årene. Det betyder at tænder får det bedre – og alvorlige sygdomme kan ofte fanges på et tidligt stadie, hvor behandling stadig er mulig. Vi forlanger mere I takt med at vi får en meget bedre sundhedstilstand i munden, så finder vi os også i endnu mindre. En løs protese er i dag ikke en løsning, som et flertal lader sig spise af med. ”Det er der heller ingen grund til,” hævder Peter Gade og fortsætter: ”Jeg synes, at det er en rigtig god udvikling, at flere og flere ældre forlanger en behandling, som giver dem livskvalitet i hverdagen.

implantaterPeter har gennem årene oplevet mange ældre mennesker, der i al for lang tid har gået rundt med en protese, som gav dem kvalme og ubehag. Han kan fortælle om mennesker, der kun tog tænderne på, når de skulle ud. Og fordi ubehaget ved protesen var så stort, gik de kun ud, når det var absolut nødvendigt. ”Det er en forringelse af livskvaliteten, som jeg ikke synes, man skal finde sig i,” siger Peter. ”Vi kan i dag tilbyde stort set alle vores patienter alternative løsninger, som er befriet for den løse proteses kedelige bivirkninger.

Løsningen er implantater, som betyder, at man kan implantere en kunstig rod og dermed en protese, der sidder lige så fast, som et naturligt tandsæt. Implantater er i stærk vækst i disse år. Hvert år indsættes 40.000 tandimplantater i Danmark, og det tal stiger med 10 % om året.

Få livskvaliteten tilbage

Tandimplantater

Peter Gade har stor erfaring i implantater, og er faktisk meget entusiastisk over de muligheder, denne behandling giver. Behandlingen, hvor det kan betyde, at man er nødt til at trække nogle eksisterende tænder ud, betyder dog aldrig, at patienten skal gå uden tænder under behandlingsforløbet. ”Vi sørger altid for midlertidige løsninger, så patienten hverken under behandlingerne eller mellem dem oplever gener,” siger Peter.

En af de største glæder som tandlæge er, når en patient går herfra med et stort smil på. Med gamle billeder, hvor man ser patientens oprindelige tandsæt, kan vi faktisk helt konkret genskabe det smil, som patienten har mistet. Vi har haft så mange ældre patienter, som kom her første gang deprimerede og uden særlig lyst til at leve livet. Årsagen var en gammel protese-løsning, der forpestede deres tilværelse. Det er en fornøjelse, når de vender tilbage og fortæller, at de har fået et helt nyt liv, efter at vi har lavet en implantat-løsning for dem,” slutter Peter.

Din tandlæge på Frederiksberg: Forum Tandlæge & Implantatcenter
 • H.C. Ørsteds Vej 50C • 1879 • Frederiksberg C • Tlf.: 38 34 42 22 • E-mail: mail@forumtand.dk