Gratis forundersøgelse med henblik på implantater eller proteser

Navn

Tlf.:

E-mail

Besked

Invalid Input

Find os

Find os

Forum Tandlæge & Implantatcenter
H.C. Ørsteds Vej 50C • 1879 • Frederiksberg C
Tlf.: 38 34 42 22 • e-mail: mail@forumtand.dk

Vi tilbyder gratis parkering i gården. Metroen og busserne 67, 68, 80N, 82N, 2A og 3A kører lige til døren.

Tandlæge besøg i udlandet

Min egen tandlæge, som jeg har besøgt i mange år, havde gjort mig opmærksom på, at der skulle gøres noget, og et implantat var blevet ventileret som en mulighed. Det, vidste jeg, ville blive en rigtig dyr affære. 

Lokkende reklamer, udtalelser fra bekendtskabers bekendtskab, og et besøg på en boligmesse hvor et dansk selskab der arrangerer rejser til udenlandske tandlæger havde en stand, gjorde at jeg besluttede at besøge tandklinikken i Budapest. Priserne var jo væsentlig lavere dér, og hvem vil ikke gerne spare nogle penge? Overvejelsen, som at en ungarsk tandlæge har vel den samme uddannelse som en dansk, så det kan vel ikke gå helt galt. 

Det danske firma tilbød en rejse til Budapest, med arrangeret hotelophold, afhentning i lufthavnen med gratis transport til og fra hotellet, gratis og uforpligtende konsultation med gratis panoramabillede af tandsættet og vurdering af tandstatus. Dansk tolk var til stede. Rejsen ville blive betalt, hvis man accepterede behandlingen. Der var rigtig mange fordele og gode tilbud. 

Jamen, det lød da rigtig godt, derfor besluttede jeg at foretage besøget. Løfterne blev indfriet allerede i lufthavnen. Afhentning og kørsel til det valgte hotel, aftalekort til besøg på klinikken. Alt fungerede, og det giver en dejlig tryghedsfornemmelse i en hovedstad man ikke har besøgt tidligere. 

Fin modtagelse på klinikken, hvor der var rigtig mange patienter. Panoramabilledet blev taget, hvorefter tandlægen kom ind i billedet. Her blev jeg overrasket. Det viste sig at han ville trække ikke mindre end seks tænder ud, og indsætte to tandimplantater! Her blev jeg godt nok forskrækket! Derudover skulle jeg foretage flere rejser til Budapest inden behandlingen kunne afsluttes. Da jeg ikke er tandlæge og derfor ikke i stand til at vurdere nødvendigheden af sådan et indgreb, var jeg noget forvirret. Dagen efter skulle operationen foregå.


Min første beslutning var accept. Skal det gøres, så skal det vel gøres. Min anden beslutning var, at operationen måtte foretages ad to omgange, så jeg ikke var helt tandløs i helingsperioden, som ville vare adskillige måneder. Min tredje og sidste beslutning var, at jeg ikke ville have trukket tænderne ud alligevel – og så rejste jeg hjem. Tilbuddet var gældende i seks måneder. Alene behandlingen ville koste omkring kr. 60.000,-. Så var der til gengæld også livstidsgaranti på implantaterne. 

Jeg har ikke fortrudt min endelige beslutning. Jeg er som sagt ikke tandlæge, og kan derfor ikke bedømme hvad der er rigtigt og forkert. Men jeg kan fortælle at jeg efterfølgende var til et tandforedrag hos Peter Gade, som i den forbindelse også tilbød en gratis vurdering af tandsættet, og her var konklusionen en helt anden! 

Hos Peter Gade har jeg nu fået repareret mit tandsæt. Implantater var slet ikke nødvendige. Der kunne indsættes kroner de nødvendige steder i min mund. Jeg har sparet flere rejser til Budapest med hotelophold. Retsmæssigt er jeg også sikret ved at en dansk tandlæge har ordnet mine tænder. Endelig har jeg sparet ca. kr. 40.000,- samt udgifter til flyrejser + hotelophold ved ikke at acceptere behandlingen i Budapest.


Min pointe er, at tandlægerne landene imellem – tror jeg – måske er baseret ud fra helt forskellige udgangspunkter - eller er der store chancer for en god forretning når en ”forvirret” patient nu alligevel er i byen? Derfor, tænk dig godt om før du beslutter dig for en behandling hos en tandlæge i udlandet. Det kan blive en vanskelig og dyr affære.


Åse Borg

Din tandlæge på Frederiksberg: Forum Tandlæge & Implantatcenter
 • H.C. Ørsteds Vej 50C • 1879 • Frederiksberg C • Tlf.: 38 34 42 22 • E-mail: mail@forumtand.dk