Gratis forundersøgelse med henblik på implantater eller proteser

Navn

Tlf.:

E-mail

Besked

Invalid Input

Find os

Find os

Forum Tandlæge & Implantatcenter
H.C. Ørsteds Vej 50C • 1879 • Frederiksberg C
Tlf.: 38 34 42 22 • e-mail: mail@forumtand.dk

Vi tilbyder gratis parkering i gården. Metroen og busserne 67, 68, 80N, 82N, 2A og 3A kører lige til døren.

Skam og tabu

Skam og tabu

Forestil dig, at du er til en bedre middag på en af byens fine restauranter. Et stykke af det gode kalvekød sætter sig fast i din protese. Du undskylder dig og iler mod toilettet for at befri protesen fra det irriterende stykke. Når du skal bruge en vask, foregår det imidlertid fuldt synligt for de øvrige gæster på toilettet.

"Det er faktisk forbundet med stort ubehag og ganske blufærdighedskrænkende at skulle tage sine tænder ud af munden foran vildt fremmede mennesker – eller for den sags skyld foran kolleger eller bekendte. Der er noget meget intimt over ens tænder, og det oplever man måske først den dag, man ikke har dem mere", forklarer Finn fra Frederiksberg, som er pensioneret læge og underviser på universitetet.

Peter Gade, som er indehaver af Forum Tandlægerne, kan bekræfte, at tandproteser opleves som tab af status. "Det er ikke noget, man taler om, selvom vi efterhånden jo kan tale om stort set alle sygdomme ved et hvert kaffebord", siger Peter og supplerer: "Alt for mange mennesker ’lever bag en hånd’, som vi kalder det. De skjuler enten en dårligt fungerende protese eller den mund, der mangler tænder, fordi det opleves som ubehageligt at bære protesen."

 

Tåler ikke protesen

Sussies historie er anderledes end Finns. Men ikke mindre pinefuld. Hun kunne ganske enkelt ikke holde ud at bære protesen. Protesens gane gav hende kvalme, og fik hende desuden ofte til at kaste op.

"Jeg havde derfor min protese i lommen, når jeg gik ud for at købe ind, og kun hvis jeg mødte bekendte eller når jeg skulle betale, tog jeg den på", siger hun. Sussie gik af samme årsag derfor også meget sjældent ud. Selv over for familien sagde hun alt for ofte nej tak til invitationer – alene pga. protesen.


Fik livet tilbage

Både Sussie og Finn kom i behandling hos Forumtand  Tandlæge- & Implantatcenter. For begges vedkommende kunne et implantat hjælpe dem. Finn fik tænderne i overmunden erstattet af implantater og porcelænskroner hele vejen rundt, mens Sussie kunne nøjes med fire implantater med tryklås, som hendes protese herefter kunne klikkes fast i. Det betød at hun fik en ganefri protese og dermed slap for opkastningsproblemerne.

"For mig betød det helt enkelt, at jeg fik livet tilbage. Jeg var meget deprimeret, men gradvist er mit humør vendt tilbage. Min familie siger, at den gamle Sussie er kommet frem igen, griner hun."

 

Vil du høre mere om implantatbehandling, kan du besøge Forum Tandlægernes gratis informationsaftener på klinikken. Tilmeld dig til en af vores gratis informationsaftener om tandimplantater eller bestil tid til en gratis forundersøgelse nu.

Din tandlæge på Frederiksberg: Forum Tandlæge & Implantatcenter
 • H.C. Ørsteds Vej 50C • 1879 • Frederiksberg C • Tlf.: 38 34 42 22 • E-mail: mail@forumtand.dk